Ervaringen en Resultaten Mesologie

 

Schildklier - Ziekte van Hashimoto

Mevrouw K. Riemersma (43) wordt sinds enkele jaren door de internist behandeld voor de ziekte van Hashimoto. Dit is een auto-immuunziekte van de schilklier waarbij een ontsteking leidt tot een versnelde schildklierwerking en later een traag werkende schildklier. Medicatie als levothyroxine wordt ingezet om de schildklierwering te normaliseren.

Uit mesologisch onderzoek blijkt o.a. de schildklier alswel -bij-nieren, lever, darmen en de uitwisselingsfunctie van het bindweefsel niet goed te functioneren. Ook is er sprake van een zware metalenbelasting (vermoedelijk secundair aan de verlaagde nierfunctie) en belasting door ziekteverwekkers (pathogenen).

De eerste behandeling richt zich o.a.op de zware metalen-, en pathogenenbelasting, het normaliseren van de bijnierfunctie en de spijsvertering. Bij de volgende behandelingen wordt de nier- en leverfunctie verder verbeterd. En wordt specifiek met ayurvedische kruiden op de schildklierontsteking gewerkt. Met de laatste behandelingen wordt opnieuw darmwerking en pathogenenbelasting aangepakt.

Na enkele behandelingen stopt patiënte (in overleg! met haar internist) haar reguliere medicatie. Na vijf behandelingen met een tussenpoze van 6 weken is patiënte volledig opgeknapt, heeft geen reguliere en mesologische medicatie meer nodig. 

Infectieziekte - Rat bite fever

Mw. R. Veerman overleeft op haar 19de ternauwernood een beet van een hagedis uit haar terrarium. Deze hagedis brengt de streptobacillus monilifromus over welke -de zeldzame ziekte- 'rat bite fever' veroorzaakt. Sindsdien heeft patiënte veel klachten van onder meer haar gewrichten, allergieen, eczeem, astma, vermoeidheid en migraine. Ze heeft regelmatig blaasontstekingen en temperaturen boven de 38 graden. Het is voor haar onmogelijk om haar werk in de ICT goed te doen.

Op de eerste mesologische behandeling reageert zij heftig, in overleg wordt de medicatie wat bijgesteld en voelt zij sterke verbetering van haar klachten, geestelijk voelt ze zich slechter. Ze omschrijft dit als prikkelbaar tot zelfs agressief. Uit het volgende mesologisch onderzoek blijkt de stressreactie die de behandeling heeft gegeven.

Het behandeltrajet is pittig, patiënte krijgt tussendoor nog een flinke griep te verwerken en wordt opnieuw gebeten door een hagedis. Ze bemerkt soms een dip in haar genezing. Maar na 7 behandelingen voelt zij zich fit en is zij weer full time aan het werk. 

Prostatitis, epididymitis, SOA

Dhr. A. is sinds drie jaar op zoek naar een oplossing voor zijn pijnklachten door ontstekingen van de prostaat. Hij heeft een langdurig traject van drie jaar binnen het regulier medisch circuit doorlopen, w.o. consultatie bij verschillende specialisten en uiteindelijk de mannenkliniek. Hij komt, met enig scepsisme, bij MesoVisie terecht.

Hij krijgt een behandeling met ayurvedische kruiden en homeopathie. Werkzaam tegen de ontstekingen, een opspelende oude soa en bijwerkingen van vaccinaties. De nieruitscheiding wordt daarbij eveneens ondersteund. Bij de controle vertelt hij dat hij, tot zijn opluchting, al na de eerste behandeling klachtenvrij is.

Psychische klachten

Naast de mesologische behandeling heb ik hier energetische therapie toegepast. Er was een emotionele blokkade bij deze patiënte ontstaan rond haar 5de jaar. Uit het gesprek bleek dat haar vader eveneens rond zijn vijfde een emotioneel ingrijpende gebeurtenis had meegemaakt. Ook waren een aantal emotionele blokkades overgeërfd; deze werden als het ware steeds doorgegeven in de familie.

 

Beste Louise,
 
Het gaat erg goed met mij vooral op de psychische vlakte. Het was wel heel apart dat toen donderdag naar de bezoek bij jou is mijn vader bij mij geweest en hij was erg vrolijk en open.Hij was allemaal oude dingen uit de verleden aan het vertellen en hij straalde !
Dat vond ik heel apart omdat hij meest stil is en ..ja ..niet echt open.
 
Dank je wel voor je hulp.
Ik ben blij dat ik je heb”gevonden”.
Zich goed voelen is zo belangrijk !!!
 
Fijne dag!
 
Mvg Agniezka

 

Bijnieruitputting - Ziekte van Addison

M.A is een jonge vrouw van 20 jaar. Van jongsafaan heeft ze veel gezondheidsklachten w.o. astma en oorontstekingen. Met 14 jaar krijgt ze de diagnose M.E., ze is ernstig vermoeid. Vijf jaar later wordt bij haar uitval van de bijnieren geconstateerd. Voor haar klachten kijgt ze van haar specialist 9 verschillende medicijnen waaronder bijnierschorshormonen (hydrocortison). 

Het mesologisch onderzoek toont op veel gebieden disfuncties bij haar aan. Inderdaad wijken de (bij)nieren af maar ook haar schildklier, alvleesklier, maag, lever, dunne darm, dikke darm, de celstofwisseling etc. etc. Niets lijkt nog in balans. Daarbij reageert zij allergisch op melkeiwitten.

De behandeling behelst het o.a. herstel van de afweer, remmen van onstekingen, verbeteren van de (bij)nierfunctie, darmkwaliteit en de hormoonbalans. Hiertoe wordt homeopathie, kruiden en orthomoleculaire medicatie ingezet.

Na 2 behandelingen laat ze, op advies van de praktijk, haar bijnierfunctie onderzoeken. De artsen staan voor een raadsel, de bijnieren lijken weer te werken. Er wordt met een endocrinoloog gezocht naar de reden van het herstel. De conclusie is uiteindelijk dat zij nooit bijnieruitval heeft gehad (!). 

Haar reguliere medicatie kan na 4 mesologische behandelingen worden afgebouwd. Intussen wordt patiënte naar een cognitief psycholoog verwezen; de klachten zitten volgens haar artsen 'tussen de oren'.

Vermoeidheid en reuma 

Mevr. B. heeft last van hoofdpijnen die zijn ontstaan na een ongeluk, spier- en gewrichtspijnen in nek en rug en last van hevige vermoeidheid. Verder heeft zij last van geïrriteerde ogen, droge mond en gevoelige bijholten. Omdat de energie mist, onderneemt zij weinig meer. Zij heeft hiervoor een reumatoloog geconsulteerd. Deze kan haar niet behandelen en stuurt haar onverrichter zake naar huis.

Het mesologisch onderzoek toont aan dat de slijmvliezen, die het spijsverteringsstelsel bekleden, niet goed functioneren. Hierdoor verloopt de opname van verscheidene vitaminen, mineralen en vetten niet goed.

Het blijkt dat patiënte een glutenallergie heeft. Belangrijk is dat het eten van gluten geheel wordt gestopt. Waarschijnlijk is door de gluten haar darmslijmvlies beschadigd. Met kruiden, homeopathie en een individueel voedingsadvies is de functie van de slijmvliezen hersteld en daarmee is de opname van nutriënten verbeterd. Verder wordt de lever ondersteund vanwege een belasting door een virale infectie.

Na ongeveer 5 mesologische behandelingen voelt patiënte zich behoorlijk opgeknapt. De vermoeidheid is ook sterk verminderd. Zij vertelt dat ze voor het eerst in 15 jaar weer met plezier, en zonder uitgeput te raken, een fietstocht heeft kunnen maken.

Menstruatieklachten - PMS

Mevr. S. heeft sinds 20 jaar een pijnlijke met krampen gepaard gaande menstruatie. Voor de menstruatie heeft zij heftige stemmingswisselingen, hoofdpijnen, buikkrampen, pijnlijke borsten en houdt ze vocht vast. De klachtenworden gediagnosticeerd als PMS (pre menstrueel syndroom).Zij is hiervoor drie jaar onder behandeling van een gynaecoloog geweest. Helaas zonder resultaat.

Het mesologisch onderzoek toont aan dat de verhouding in inname van verschillende vetzuren die nodig zijn voor de opbouw van geslachtshormonen verstoord is. De lever, die betrokken is bij opbouw en afbraak van hormonen is evenals een aantal andere organen verzwakt. De chinese pols- en tongdiagnostiek en de Electro acupunctuur laten deze ‘stagnatie in leverqi’ duidelijk zien.

Met homeopathie, voedingssupplementen, kruiden en een individueel voedingsadvies wordt de hormonale cyclus in balans gebracht en o.a. de verzwakte lever versterkt. Na de eerste mesologische behandeling zijn de stemmingswisselingen verdwenen. Na de tweede behandeling is er eveneens geen sprake meer van buikkramp of hoofdpijn. Een half jaar later komt mevrouw terug voor controle. Haar PMS klachten zijn tot dan niet meer teruggekeerd.

Virale infectie - Pfeiffer 

J.van D is een jonge vrouw van begin 30. Ze heeft jaren terug een vorm van pfeiffer opgelopen en is sindsdien ernstig vermoeid, heeft last van migraine en pijn in rug en nek met opstartstijfheid, menstruatieklachten, duizeligheid, benauwdheid en darmklachten. Hoewel ze gek is op sporten, heeft ze dit moeten stoppen vanwege een totaal gebrek aan energie.

Na 3 behandelingen waarin wordt gewerkt op de klachten w.o. de voortwoekerende virale infectie voelt ze zich een stuk opgeknapt. Dan krijgt ze griep en ze lijkt daarna opnieuw ingestort. Haar afweersysteem wordt verder behandeld met Ayurvedische kruiden en vitaminen. Na een totaal van 6 behandelingen zijn haar klachten verdwenen, voelt ze zich weer fit en is opnieuw gestart met hardlopen.

Buikkramp en winderigheid

Mw. L. B. heeft al 20 jaar last van haar buik. Ze heeft veel last van winderigheid. Ze wil nu eindelijk van deze klachten verlost worden. Uiteindelijk komt ze bij MesoVisie Mesologie terecht. Maar heeft eigenlijk geen vertrouwen in 'alternatieve' geneeskunde. Ze blijft het raar vinden totdat ze na enkele behandelingen merkt dat haar klachten minder worden en verdwijnen. Ze 'begrijpt er niets van' maar is zeer tevreden met het resultaat.

Darmontsteking - Colitis ulcerosa

Mw. M. de N. heeft darmklachten ontwikkeld nadat zij na 30 jaar gestopt is met roken. De specialist stelt vast dat zij colitis ulcerosa heeft. Hierbij is de dikkedarmwand ontstoken en er ontstaat zweervorming. Omdat zij verpleegkundige is kan zij, naast de inname van de door MesoVisie geadviseerde medicatie, deze zelf ook als klysma toedienen. Zij volgt trouw het behandelprotocol en is na ruim een half jaar van haar darmklachten verlost. Zij is  inmiddels zo'n 6 jaar klachtenvrij.

Ervaring bij MesoVisie Mesologie

'Ik heb heel positieve ervaringen bij deze praktijk. Mijn gewenste doel was bij Louise van MesoVisie snel behaald, d.m.v. onderbouwde en begrijpelijke adviezen a.d.h.v. geduldig onderzoek. Ook na de sessies heeft Louise de extra moeite genomen om vervolgonderzoek te doen naar de geschetste situatie. Tussen en na de sessies kon ik rekenen op support en advies via mail en telefoon. Zeer meedenkend en loyaal, precies wat je hoopt te mogen verwachten bij een persoonlijk consult! Ik ben blij dat ik goed ben geholpen en ben van mening  dat veel anderen deze mening zullen delen/gaan delen. Twijfel in ieder geval niet om een situatie aan Louise voor te leggen'. 

-Sjors-

Spijsvertering, hoofdpijn, allergie

'Al jaren loop ik met verschillende klachten rond: chronische moeheid, veel hoofdpijn, allergieën, moeite met het eten van vette dingen, en nog een aantal andere zaken.

De osteopaat die ik bezoek, raadde mij aan om een mesoloog te bezoeken. Via google en de zorgverzekering kwam ik bij MesoVisie terecht.

Ik heb nu een aantal behandelingen gehad, en gebruik een aantal middelen, en ik merk zeker al de verandering. Ik begin wat meer energie te krijgen, de hoofdpijn is minder frequent en ook het eten wordt minder lastig. Ik ben er nog niet, maar dit gaat zeker de goede kant op!

Ik ben blij dat ik bij MesoVisie terecht gekomen ben. Louise is een fijn persoon, ze luistert naar wat je zegt en denkt goed mee. De praktijk heeft ook helemaal geen zweverige uitstraling, waar ik in het begin bang voor was. Al met al dus een positieve ervaring!'

-Maris Terpstra-

 

Buikpijn

'Ik ben 18 jaar en liep na een vakantie in het buitenland al 2 jaar met pijn in mijn buik, ik had problemen met naar het toilet gaan en een pijnlijke opgezette buik.

Na heel wat dokters bezoekjes kwam ik bij een osteopaat die zei misschien moet je eens naar een mesoloog gaan want die kan je misschien wel helpen om je klachten te verminderen.

Mijn moeder heeft toen een afspraak gemaakt en samen zijn we naar Louise gegaan. Ik had geen idee wat ik moest verwachten maar ik had al zolang pijn dat ik dacht, ik zie wel wat er gebeurt.

Na het intake gesprek en het onderzoek bleek dat ik een aantal onstekingen in mijn darmen had. Ik heb toen diverse homeopathische medicijnen gekregen en na 2 weken begon ik al verschil te merken. En nu na een aantal maanden kan ik zeggen dat het weer goed gaat. Ik heb soms nog wel eens buikpijn maar dat is niet meer dagelijks en heeft ook wel te maken met wat ik eet. Ik ben blij dat ik naar Louise ben gegaan en dat zij mij geholpen heeft'.

-Romana van der Meer-

 

'Hoi Louise,

Hoe gaat het, en met je praktijk?

Het is lang geleden dus ik denk dat je even in je archief moet gaan graven ;) Zoals het zo mooi op je site staat bij "een meisje van 3,5 jaar" gaat het om Aimee Smeets.

Dit verhaal heb ik pas nog eens gelezen en bracht weer de herinnering naar boven hoe wanhopig ik was en hoe blij ik nog steeds ben met wat jij voor Aimee hebt gedaan allemaal. Dankzij jou is het heel lang super gegaan met deze inmiddels alweer 6.5 jarige dame. Sinds een aantal weken heeft Aimee echter veel last van haar huid. Helaas is het een beetje moeilijk geworden om bij jou een afspraak te maken daar wij inmiddels verhuisd zijn en in het zuiden van het land wonen nu. Dus ben ik op zoek gegaan naar een collega van je wat dichter bij huis, waar ik hoop ik net zo'n goede ervaring mee ga krijgen....' Groetjes,

-Saskia Smeets-

 

Hartklachten en Cholesterol

Hoi Louise,
 
Ik heb vandaag een gezondheidscheck gehad en mijn cholesterol was 3,4. Dat is heel goed, al zeg ik het zelf. Ik ben nu 3 weken geleden gestopt met de Simvastatine.
 
Bloeddruk wad 128/78. Deze vond ze iets te laag, maar niet zorgwekkend.
 
Verder gaat het goed. Soms slaap ik een paar nachten achter elkaar, zonder slaappil. Ik word ook niet zo veel meer wakker 's nachts.
 
Verder voel ik me goed, dit gaat de goede kant op.
 
Rustig afwachten dan maar..
 
Mijn collega wil ook wel met jou een keer een afspraak maken. Wordt het consult bij deze verzekering wel vergoed?

Groetjes en een fijne avond,
 
-Corrie Caspers-

 

 

Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) 

Onderstaande patiënt meldt zich bij mesologiepraktijk MesoVisie na het ontstaan van hevige gezondheidsklachten na een tandartsverdoving met articaïne, hij heeft dan inmiddels 3 jaar last van hoofdpijn, hevige vermoeidheid, slecht slapen, zwakte en krachtsverlies, concentratieverlies, duizeligheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Behalve de hevige reactie op de verdoving lijkt hij ook belast met het cytomegalievirus. Hij is hiervoor onder behandeling van een internist en neuroloog geweest. Na de 1ste behandeling bij MesoVisie mailt hij:

'Beste Louise,
Het gaat nu inderdaad stukken beter! Daar ben ik erg blij mee.
Wel heb ik nog steeds het gevoel dat er binnenin nog iets zit, dat klinkt misschien vaag, maar ik voel dat ik me nog wel moet inhouden. Mogelijk kan dit gevoel met het ontgiftingsproces voorgoed verdwijnen.
Maar het gaat dus stukken beter en ik kan het bijna niet geloven, dank daarvoor!'

-Rene Verstraten-

Huidklachten

'Hallo Louise,
Gelukkig, het gaat prima met mij! Mijn huid ziet er goed uit en voelt ook goed aan. Dankzij jouw (voedings)adviezen en het ontspannende gedeelte van Monika zit ik weer prima in mijn vel (letterlijk en figuurlijk). Bedankt voor alle hulp, ik voel me een ander mens!.....
Met vriendelijke groet,'
Sanne van der Sloot

Osteoporose - botontkalking

'Hallo Louise,

Op de valreep voor mijn vacantie wil ik je nog een up date geven v.w.b. De uitslag van mijn Dexa scan van vorige week. Vandaag heb ik de uitslag gekregen .......mijn ruggenwervel is niet achteruit gegaan en v.w.b. mijn heupen is het bot aangegroeid!

Het is nog rijkelijk vroeg om nu al resultaat te zien, maar het begin is er omdat het met mijn dunne darm nu erg goed gaat sinds ik door jou glutenvrij eet..volgens mijn internist duurt dit minimaal een jaar!

We zullen het mee maken, toch?'

Warme groet van Carla

Darmklachten

'Hallo Louise,

Ik zie je graag volgend jaar, het gaat trouwens met mijn darmen te gek na de eerste behandeling! Ik zie je snel.'

Warme groet, Berdine

Gluten overgevoeligheid, allergie

'Goedemorgen lieve Louise,

Alles goed met jou? Ik hoop dat je lekker bezig bent!

Nadine is net terug uit London en zij vertelde mij dat haar klachten waarmee ze worstelde zeker zijn afgenomen. Op dit moment gebruikt ze geen pillen meer en eet ook weer wat gluten. Ze zegt dat het goed gaat en dat ze lekker in haar vel zit.

Ik hoor graag van je en wens je alvast een hele fijne dag!'

Warme groeten, Saskia

 

'Beste Louise,

Nog even een compliment, ik voel mij altijd heel prettig bij jou.....Ik denk, dat jij het wel begrijpt.

Met vriendelijke groet,'

-Nadia-

 

Misselijkheid en diarree

'Beste louise,

De misselijkheid, diaree e.d. zijn na de eerste behandeling over, alleen sta ik nog wat wiebelig op mijn benen. maar een positief punt. ik merk dat mijn spijsvertering meer zijn best doet en ook leuk, mijn haar gaat weer een beetje glanzen.

Dat is een goed teken.

Ik reageer overal heftig op, en kan niet veel meer hebben dus dat was te verwachten. plus de week menstruatie is ook altijd vermoeiend. wilde je toch even een positief berichtje sturen.

fijn weekend alvast,'

gr. Wilma 

Schimmelinfectie - Candida

'Hi Louise

Heerlijk dit goeie advies daar kan ik wat mee, voor het eerst In 4 jaar heb ik het gevoel dat ik het niet alleen hoef te doen.

Ik ben blij met je.

Ik volg al je adviezen goed op en ik ben benieuwd waar ik sta Over 2 weken. Heb ook een sapcentrifuge gekocht en die groentesappen Zijn echt heerlijk heel goed te doen.

Ik heb ook erg veel aan je kookboeken daar leer ik ook weer van.

Ik heb het gevoel dat ik nu pas echt ga koken.

Tot over 2 weken.'

-Eugenie van Doorn-

 

Candida en migraine

Hoi Louise,
Dank voor gisteren!
Ik ben nu -na 1 behandeling- al heel blij met het resultaat dat ik behaald heb!

 

Leveradenoom

Hoi Louise

Ik heb de uitslag gehad van mijn lever van de internist.

Nou daar is gelukkig niks mee aan de hand. Mijn adenoom is zelfs weer met 0.3 cm afgenomen :) 
En met mij gaat het weer prima ik heb weer veel energie!!
Ik ben niet misselijk meer en heb geen last meer op die plek op dezelfde hoogte van mijn lever.

Enkele resultaten bij kinderen

Meisje met pijn-tussen-de-oren

Haar moeder Sonja mailt de praktijk:
 
'Ik heb u gevonden door een patiënt van u. Mijn dochter Anne is vorige jaar met heftige buikpijn aanvallen opgenomen in het ziekenhuis dit is begonnen vorig jaar mei. Ze had verstopte darmen en later kwamen ze er achter dat ze een parasiet in de darmen had!

Anna is een meisje die 4 keer per week op de judomat lag en in de selectie groep zat en een super conditie had !!

Dat kon niet meer zo veel pijn en zo moe werd Anne.

Opname ziekenhuis, maar na antiboticakuur bleven de klachten, de heftige aanvallen waren weg. Maar Anne bleef moe futloos met pijn als je op haar buik duwde. Anne viel zo hard af dat het wel leek of ze anorexia had.

We bleven tobben met haar thuis maar van artsen die niks meer konden vinden hoorde we dat het tussen de oren zat. Door nare onderzoeken en verschrikkelijk veel pijn wat niet serieus werd genomen heeft ze veel geestelijk ook te verduren gehad. Anne werd steeds meer moe en neerslachtig en moest naar een psycholoog. Ze ging naar de 1ste middelbare school maar goed ging het niet. Door vermoeidheid kon ze niets meer, ze kon geen trap meer oplopen en Anne zag het allemaal niet meer zitten. Extreem vermoeid, slecht slapen en kan moeilijk verkroppen dat het niet lukt wat ze allemaal graag wil. 

Anne gaat niet meer naar school. Niet meer sporten, ze blijft moe en eet nu ook slecht, wil liefst de ellende weg eten dus komt nu weer aan, gaat nu met ups en downs we zijn al blij dat ze weer wat lacht. Dit is haar verhaal nog in het kort. Ik denk dat ik er verstandig aan doe om een afspraak te maken.

Met vriendelijke groeten, Sonja'

Het resultaat na 2 behandelingen bij MesoVisie is dat Anne al aanzienlijk minder buikpijn heeft en weer naar school gaat. Haar moeder mailt:

'Hallo Louise
 
Ik zou je nog even vertellen hoe het met Anne is! Anne is even goed van slag geweest. Of het nou griep was en terugval, of het van de medicatie kwam, vrijdag ging het beter en maandag is ze weer naar school gegaan. Ze heeft nog wel beetje buik pijn, maar das maar een beetje zegt ze!'

Mvgroeten Sonja'

Anne heeft naar verwachting nog enkele behandelingen nodig om volledig te herstellen. 

Obstipatie en lactoseintolerantie

A.W. is een meisje van 3,5 als ze onder behandeling bij MesoVisie Mesologie komt. Ze is een bleek kindje dat te klein is voor haar leeftijd. Ze heeft regelmatig last van hevige buikkrampen en obstipatie waarbij ze over de vloer kronkelt van de pijn, zo vertelt haar moeder.

Om te kunnen ontlasten krijgt ze, zoals veel kinderen met deze problematiek, movicolon voorgeschreven. Dit helpt om naar de WC te gaan maar lost het probleem niet op. Moeder neemt haar dochtertje mee naar MesoVisie voor onderzoek en behandeling.

Mesologisch onderzoek wijst onder meer uit dat verschillende organen waaronder nieren en lever niet goed functioneren. Hiervoor krijgt dit kindje ayurvedische kruiden en homeopathie voorgeschreven. Ze krijgt verder een voedingsadvies waardoor de darmen niet worden overprikkeld. Tegen de logica van moeder in mag dit meisje voorlopig alleen witbrood eten en voldoende vetten om de beweeglijkheid van de darmen te ondersteunen en het voedsel beter te laten passeren.

Melkproducten worden volledig gestopt omdat patiëntje een lactoseintolerantie heeft. Dat betekent dat ze het enzym lactase, om melksuikers te verteren, niet aanmaakt. Ze krijgt probiotica en een ontkrampingsmiddel, dat haar tevens helpt mineralen beter in het lichaam op te nemen.

Met dit meisje is duidelijk meer aan de hand dan de gepresenteerde buikkramp en obstipatie. Na 6 behandelingen is deze kleine patiënte flink in gewicht aangekomen, is niet meer bleek maar blozend en heeft praktisch geen krampen meer. Haar behandeling is klaar.

Buikkramp en parasitaire infectie

S.C. is een meisje van 7 met af en aan hevige buikkrampen. Bij regulier onderzoek worden geen afwijkingen gevonden en zij kan niet worden behandeld. Uit mesologisch onderzoek blijkt dat dit meisje een parasitaire infectie heeft. Na 4 mesologische behandelingen is zij volledig van haar klachten verlost.

Eczeem baby

W. van der V. is een baby van 5 maanden. Vanaf de geboorte heeft hij droge en jeukende eczeemplekken op knieholten en armen. Omdat deze baby nog borstvoeding krijgt is het van belang dat zijn moeder ook wordt behandeld. Enkele weken na de 1ste behandeling belt moeder dat de eczeemplekjes praktisch zijn verdwenen.

Eczeem peuter

K.V. is een jongetje van anderhalf jaar met eczeem op knieholten, armen en billen. Na 3 mesologische behandelingen en leefstijladviezen tav voeding, kleding en het gebruik van huishoudelijke producten is het eczeem weg.

Druk kind - ADD, ADHD

T. B. is een jongetje van 8 jaar. Hij is onrustig, druk en kan zich moeilijk concentreren. Na 3 behandelingen bij MesoVisie Mesologie geeft zijn moeder aan dat hij weer 'de oude is' en ook weer beter naar haar luistert.

Astma

F.B. is een jongetje van 9 wanneer hij bij MesoVisie wordt behandeld voor een al jaren bestaand astma. Zijn aanvallen zijn zo hevig dat hij regelmatig in het ziekenhuis wordt opgenomen. Maar de ziekenhuisbehandeling slaat vaak niet aan en hij is dan zeer benauwd. Voetballen gaat niet meer. 

Na enkele maanden mesologische behandeling wordt zijn astma minder. Steeds als hij op bezoek in de boerderij van familie komt dan verergeren zijn klachten weer. Zijn moeder zet zijn mesologische behandeling door. Nog geen jaar later heeft hij geen astmatische klachten meer en kan hij weer voetballen en rennen.

(Vanwege de privacy zijn soms gefingeerde namen gebruikt)

 

Uitslag tevredenheidsonderzoek Mesologie.

Uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging voor Mesologie (NVVM).